„Doctor” sau „frate”?

de Arhur W. Pink

        Ce metode ciudate foloseste Dumnezeu uneori pentru a-i invata pe copiii Sai lectiile de care au mare nevoie! Aceasta a fost recent experienta autorului. Am fost contactat recent de o „universitate”pentru a accepta de la ei gradul de „D.D”. Am cerut sa mi se acorde timp pentru a cauta rugativ voia lui Dumnezeu prin Cuvantul sau scris, si mi-a venit o lumina mai mare chiar decat m-am asteptat. Aveam serioase indoieli despre permisiunea unui slujitor al lui Dumnezeu de a accepta un titlu onorific lumesc (carnal). Acum am inteles ca este gresit sa il accept, chiar fiind doar complimentar. Multi prieteni, in semn de respect, mi s-au adresat „Dr. Pink”. Eu ii rog acum sa INCETEZE a mi se mai adresa asa. Sa nu se inteleaga de aici ca eu, astfel, condamn alti oameni pentru ceea ce ei permit. Nu, fiindca in fata propriului lor Invatator ei raman in picioare sau cad. Eu am sa mentionez acum principalele pasaje care m-au ajutat pe mine, rugandu-ma ca Dumnezeu sa le faca o binecuvantare si pentru altii.

        In primul rind, falsilor mangaietori ai lui Iov, Elihu (reprezentantul lui Dumnezeu) le-a spus „Nu voi cauta la infatisare, nu voi lingusi pe nimeni” (Iov 32:21).

        In al doilea rand, „Voi sa nu va numiti Rabi” sau „invatatori” (Matei 23:8), ceea ce „Doctor” si inseamna. In al treilea rand, Ioan 5:44 condamna pe cei care „umbla dupa slava care v-o dati unii altora” si ne porunceste sa cautam „slava care vine de la singurul Dumnezeu”. In al patrulea rand, nici unul din slujitorii Domnului din Noul Testament nu a folosit vreodata vreun titlu. „Pavel, un apostol”, dar niciodata „apostolul Pavel”. In al cincilea rand, Fiul lui Dumnezeu S-a dezbracat pe Sine insusi” (Filipeni 2:7); este ingaduit atunci ca slujitorii sai sa urmeze un curs opus? In al saselea rand, Hristos ne porunceste sa invatam de la El, care a fost „bland si smerit” (Matei 11:29). In al saptelea rand, unul din semnele apostaziei este ca „slavesc pe oameni pentru castig” (Iuda 17). In al optulea rand, ni se porunceste sa iesim afara din tabara la Hristos, si sa „suferim ocara Lui” (Evrei 13:13).

        Datorita acestor motive, nu mi se pare potrivit ca unul care este aici ca reprezentant si martor al unui Hristos „dispretuit si respins” sa fie onorat si flatat de oameni. De aceea va rog sa imi spuneti „frate Pink”.